Workshop

“ParkinsonGrasveld”

Een crowdfundingsproject ter ondersteuning van het
ParkinsonFonds in de vorm van een reeks van workshops.

Een absoluut belangeloos initiatief.

Naar de data van het nieuwe seizoen 2018-2019


Foto manipulatie: Twan Hendriks

In de workshop maakt u onder begeleiding een grasfiguur van klei. 250 à 300 grasfiguren zijn nodig voor een grasveld van minimaal 5,3 x 5,3 meter (zie de gemanipuleerde foto hierboven). De opbrengst van de workshops en de verkoop van het uiteindelijke resultaat wordt, minus de productiekosten, volledig ter beschikking gesteld aan het ParkinsonFonds, dat baanbrekend onderzoek financiert naar de oorzaken en bestrijding van deze ziekte.

Het aantal deelnemers aan de workshops is minimaal 3 en maximaal 5. Een workshop begint om 10:00 uur ‘s morgens en eindigt om 17:00 uur. Om 13:00 uur wordt een uitgebreide lunch aangeboden. Aan het einde van de dag wordt elke deelnemer gefotografeerd met de grasfiguur die hij of zij heeft gemaakt. Deze foto's, vergezeld van een zelf te schrijven verhaal over zijn/haar betrokkenheid bij dit initiatief, worden opgenomen in een uitgebreid boekwerk over het project, dat integraal onderdeel is van het totale concept.

Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 7 Slideshow Image 8 Slideshow Image 9 Slideshow Image 10 Slideshow Image 11 Slideshow Image 12 Slideshow Image 13 Slideshow Image 14

Danielle van Dijk fotografie


Inschrijfformlier

De wind waait over een grasveld en gaat zijn eigen gang. Ieder grassprietje deint mee, elk op zijn eigen manier, teneinde niet te breken. Eenzelfde wind dwingt de Parkinsonpatiënt tot reflectie, vindingrijkheid en flexibiliteit. Buigzaam meedeinen is de enige manier om overeind te blijven.

  • U doneert aan een goed doel.
  • U beleeft een actieve en avontuurlijke dag.
  • U neemt een kijkje in de wereld van kunst en keramiek.
  • U wordt vereeuwigd met uw eigen creatie. Samen met de door uzelf geschreven impressie van uw belevenis, wordt deze opgenomen in een boek, dat aan het eind van het project zal worden uitgegeven. U krijgt die uitgave als aandenken aangeboden, ook de schort met opdruk, die u tijdens de workshop heeft gedragen.
  • Uw grasfiguur wordt gemerkt met uw initialen en uw naam wordt bij het uiteindelijke kunstwerk vermeld: eeuwige roem valt u ten deel.

De kosten van een workshop bedragen € 150,-
De workshops vinden plaats in het pand “Goretti”
van de stichting Ateliers Tilburg, Wilhelminapark 53-54.

Data komend seizoen 2018-2019

 

Nummer: 8875
Techniek: Ets
Prent formaat: 40 X 50 cm.
Oplage: 20
Titel: Parkinson Gras
Jaar: 2018

2018
2019
7 oktober, 4 november, 2 december
6 januari, 3 februari, 3 maart, 7 april, 5 mei,
2 juni, 7 juli

Natuurlijk is het mogelijk hiervan af te wijken. Bij een minimum van 3 personen en maximaal 5, kan in overleg een andere datum gekozen worden. Neem daarvoor contact op via mail info@kunstwan.nl of telefonisch (06-12282793).

Een ets ter waarde van 175.- cadeau.

Iedereen die een groep van 5 deelnemers organiseert en inschrijft krijgt de ets hiernaast afgebeeld cadeau voor zijn/haar inzet. Denk bijvoorbeeld aan een familie-, vrienden/vriendinnen-, collega-, lotgenoten-, mantelzorg- of vrijwilligersdag.

Gewoon samen gaan voor het goede doel en .......... voor een bijzondere, gezellige en leerzame dag.