Beste Kunstliefhebber en volger van het ParkinsonGrasveld project.

Hier de eerste nieuwsbrief van dit jaar met daar in;

  1. De laatste twee gehouden workshops.
  2. De komende video en trailer.
  3. De infomatie middag bij Bureau G&D.
  4. Mijn relatie met Parki.

De laatste twee gehouden workshops.

Inmiddels weer 2 workshops achter de rug. Leuk is het om het enthousiasme mee te maken van de deelnemers, maar ook de verbazing. Ze hadden nooit gedacht dat ze het voor elkaar kregen, om in één dag een compleet grasfiguur te creeëren. Ik dus wel.........met een beetje ruggesteun, hulp en uitleg ach ........ een kind kan de was doen. Zo beginnen ze allemaal met de zelfde basis vorm en boetseren naar eigen inzicht de golvende grassprieten. Ieder geeft zo zijn eigen vorm aan het figuur. En vergeet niet, er vindt ook enige sociale uitwisseling plaats gedurende de dag. Natuurlijk wordt over Parkinson gesproken en breng ik hen op de hoogte van wat dat nu precies inhoud.

En dan aan het einde van de dag de portretfoto met resultaat voor het te verschijnen boek.

Zeg nu eerlijk.... dan ben je toch trots!


De komende video en trailer.

Ik ben momenteel bezig met het monteren van een video. Een video over het maken van een grasfiguur in combinatie met sfeerbeelden van de workshop. Van deze video wordt ook een trailer gemaakt die ik te zijner tijd naar iedereen toe stuur. De video duurt ongveer een half uur en de trailer 2 minuten. Ik wacht op dit moment nog op de goedkeuring van Lavinia Meijer om haar muziek voor video en trailer te mogen gebruiken (i.v.m. de auteursrechten).


De infomatie middag bij Bureau G&D.

Ik was bezig de gebakken Grasfiguren te fotograferen voor het boekwerk toen mijn collega John Dohmen binnen kwam met een groepje mensen om mijn project te laten zien. John vroeg mij enig uitleg te geven aan zijn gasten over het project en gaandeweg werd men behoorlijk enthousiast. Zo enthousiast dat ik de volgende dag een telefoontje kreeg van mevrouw Annemarie Schrijnemaker. Zij is trainer/adviseur, verpleegkundige bij bureau G&D. Dit bureau ondersteunt bij vernieuwings- en veranderingsprocessen in de zorg, welzijn en het daaraan gerelateerde beroepsonderwijs.
Of ik zin en 'n mogelijkheid zag om op korte termijn met haar cursisten in gesprek te gaan.

"Jouw persoonlijke verhaal en jouw positieve kijk heeft indruk op mij gemaakt en het zou mooi zijn wanneer je dat zou willen delen. Daarbij is jouw project, de workshop ook een mooi voorbeeld van de manier waarop je omgaat met het gegeven van parkinson."

Nou daar zeg je toch geen nee tegen en het sluit aan bij mijn programma om met mijn video informatiemomenten te geven om zo meer mensen te bewegen mee te doen aan de workshops. Het was een groot succes en geeft nog meer vertrouwen in de goede afloop. Daarnaast leverde het ook nog een mooie donatie op en die is weer goed voor een deelnemer die onder bijstandsnivau moet leven en toch graag mee wil doen. Het mes snijdt aan diverse kanten.


Mijn relatie met Parki.

Pas weer bij mijn neuroloog geweest om alles te bespreken. Hij zag het al meteen "u trilt meer en uw loop is iets slechter". Maar mijn pillengebruik is zo laag dat ik nog heel wat jaartjes mee kan. Maar liefst begin ik een gesprek positief dus begon ik over mijn project dat dat tot nu toe goed liep, waarop hij vroeg het project uit te leggen aan de co-asistente die bij het gesprek aanwezig was. Haar vraag, of ik het niet erg vond om zo dagelijks met Parkinson bezig te zijn daar is maar één antwoord op: "je staat op met Parki en je gaat er mee naar bed. Hij is continu aanwezig dus pak dan de koe bij de hoorns en geef er een positieve draai aan". Ze keek mij aan, dacht even na en zij "ja..... je hebt wel gelijk". Nieuwe medicatie gehad en voor dat ik huiswaarts vertrok nog een uitnodiging gekregen om een informatiemoment te verzorgen met video en al in het Elisabeth ziekenhuis.

Tot een volgende nieuwsbrief !

PS, Stuur deze brief door, des te sneller hebben we veel geld voor het wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en daardoor de genezing van Parkinson.