maart 2018
Met in deze nieuwsbrief;
  • De grasfiguren uit de oven
  • Het fotograferen en resultat tot nu toe
  • Nieuws van de trailer

De grasfiguren uit de oven

Na een maand van drogen aan de lucht is begin deze maand weer een lading grasfiguren uit de oven gehaald. Ziet er weer prima uit. Gelijk fotograferen voor het te verschijnen boekwerk over het project. De voor-, linker-, achter- en rechterkant van ieder grasfiguur met de juiste belichting fotograferen zodat die prima tot zijn recht komt. Voor iedere deelnemer een dubbele pagina. Toch niet gek voor iemand die nog nooit met klei gewerkt heeft, nou ja ..... misschien een schaaltje voor moederdag in de kleuterjaren.


Het fotograferen en resultat tot nu toe

Vanaf de eerste workshop in oktober vorig jaar, toen het project begon, gaat alles volgens de verwachtingen. Met de komende groep, op zondag 18 maart, zit ik op een gemiddeld aantal deelnemers van 5. Dat was ook mijn uitgangspunt. Prima zou je zeggen..... Maar nu de zomer begint te komen moet ik toch een tandje bijzetten om op dat gemiddelde te blijven. Want ach .... de zomer, de vakantie, de rust en even bijtanken. Begrijpelijk maar toch zoek ik naar middelen om het gemiddelde te behouden of misschien wel omhoog te schroeven. Mijn hoop is meer zondagen in te kunnen zetten door het project meer bekendheid te geven. Dus ga ik niet op mijn lauweren rusten, nee integendeel.


Nieuws van de trailer

Ik heb inmiddels mijn video en trailer af. De video, waarin wordt uitgelegd hoe een grasfiguur wordt gemaakt, afgewisseld met sfeerbeelden van een workshop, duurt 25 minuten. De trailer geeft een sfeerbeeld weer van het project en duurt 2,5 minuut. Zowel de video als de trailer worden muzikaal ondersteund door het prachtige werk van harpiste Lavinia Meijer, met de vertolking van Philip Glass zijn composities. Ieder moment kan ik groen licht krijgen over de auteursrechten hiervan. Vooralsnog ziet dat er goed uit. Het platenlabel Channel Classics Records, die de cd van Lavinia Meijer heeft uitgegeven, stelt alles in het werk stellen voor het vrijgeven van die auteursrechten vanwege het bijzondere karakter van mijn project. De trailer zal straks online komen en ik verstuur die, via mail, naar ieder van jullie toe. De video gebruik ik voor mijn info-momenten die ik ga organiseren voor groepsbijeenkomsten die mogelijk geïnteresseerd kunnen zijn. Dat kunnen stichtingen zijn, verenigingen, Parkinsoncafés, ziekenhuizen, kunstgerelateerde groepen enz.

Stuur deze nieuwsbrief door, daarmee helpt u mij met de bekendheid van dit project. Zo zorgt u ook voor het halen van het doel……..
Parkinson de wereld uit te helpen.

Tot de volgende nieuwsbrief

Met vriendelijk groeten,
Twan Hendriks